Sajtmártásos csirkés penne

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell csíkokra vágva
3 dl tej
1 gerezd fokhagyma lereszelve
kevés reszelt citromhéj
2 ek tönköly liszt
vaj
20 dkg reszelt sajt
só, bors
30 dkg penne tészta
A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő a tészta kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, sózzuk - borsozzuk, majd egy tányérba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét pirítottuk megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a reszelt fokhagymát, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük és lassan
felöntjük a 2 dl forró tejjel. Csomómentesre elkeverjük, célszerű egy
habverővel, sózzuk borsozzuk.
Felforraljuk és annyi hideg tejet öntünk még hozzá, amíg mártás sűrűségű
nem lesz. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és beletesszük a
kész csirkemell csíkokat.
Közben a megfőtt tésztát leszűrjük és belekeverjük a csirkés sajtmártásba, kevés citromhéjat reszelünk rá, összefogatjuk. Kivajazott jénaiba öntjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése