Sajtmártásos csirkés penne

Tökéletes, ha valami gyorsan de finomat kategóriájú ételt szeretnénk készíteni. Amíg megfő a tészta, a mártás is elkészül és a csirkét is meg tudjuk pirítani. Aztán jöhet a sütő, mert imádom a kicsit összesütött tésztás ételeket...Finom sajtokkal, fűszerekkel a végtelenségig variálható. Remek gyors vacsorára a rohanós hétköznapokra, de vasárnapi ebédnek is megállja a helyét.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell csíkokra vágva 
3 dl tej
1 gerezd fokhagyma lereszelve
kevés reszelt citromhéj
2 ek tönköly liszt
vaj
20 dkg reszelt sajt 
só, bors
30 dkg penne tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg fő a tészta kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, sózzuk - borsozzuk, majd egy tányérba félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét pirítottuk megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a reszelt fokhagymát, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük és lassan felöntjük a 2 dl forró tejjel. Csomómentesre elkeverjük, célszerű egy habverővel, sózzuk borsozzuk. Felforraljuk és annyi hideg tejet öntünk még hozzá, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és beletesszük a kész csirkemell csíkokat.
Közben a megfőtt tésztát leszűrjük és belekeverjük a csirkés sajtmártásba, kevés citromhéjat reszelünk rá, összefogatjuk. Kivajazott jénaiba öntjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 


Megjegyzések