Mágnás szelet
Készíthetjük karajból vagy tarjából, de szárnyasból is kiváló. Én most pulykamellet használtam, mert csak én eszem nagy ritkán némi sertéshúst.
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg pulykamell szeletekre vágva
3 fej vöröshagyma felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma összevágva
5 dl tej
só, bors, liszt, olaj
A hússzeleteket befűszerezzük, kevés lisztben megforgatjuk és egy serpenyőben elősütjük. Az így elkészült husikát egy jénaiba tesszük, felöntjük a forró tejjel. A hagymát kevés olajon megdinszteljük a fokhagymával együtt, majd a hús tetején szépen eloszlatjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percig fedő nélkül sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése