Karácsonyi süti dilemma

Nem tudom ki hogy van ezzel, de karácsonykor komoly fejtörést okoz, hogy milyen sütiket készítsek. Vannak örök klasszikusok, mint például a zserbó és a bejgli, de ezeket meghagyom anyukámnak, nála jobban senki sem tudja elkészíteni.
Mivel képes vagyok túlzásokba esni, komoly erőfeszítés, hogy azon az előre megbeszélt háromféle süteményen kívül, ne álljak neki még egy-kettőnek, illetve anyum a kontroll.... Nyakunkon a karácsony és én már napok óta a menün és a süteményeken gondolkozom. Ami biztosan lesz, a tavaly nagy sikert aratott gyümölcskenyér, legalább tripla mennyiségben. Ami még tipikus karácsonyi sütemény, az a mézeskalács, vagy a kókusztekercs. A sok édes mellé jól jön egy kis sós, így biztosan készítek sajtos rudat, amit inkább szilveszterkor szokás, de ha egyszer szeretjük, miért vonjuk meg magunktól? És egyébként is, karácsony van előbb, a szilveszteren ráérünk még gondolkozni :)
Akkor már sós is van. Szeretnék valami olyasmit is kipróbálni, amit eddig még nem készítettem. Keresgéltem és a linzereknél kötöttem ki. Még válogatok a receptek között, de azt gondolom ezt is biztosan kipróbálom. Hol is tartunk?: gyümikenyér, sajtos rúd, linzer és még nem döntöttem a mézeskalács és a kókusztekercs sorsáról. Nehéz kérdés :) Még meginterjúvolom kis családom, hogy ki mit szeretne és majd aszerint hozom meg a végső döntést.



Megjegyzések