Töltött krumpli korianderes chilis sárgarépával

Hozzávalók:
2-3 krumpli fejenként
sajt
kolbász
kolozsvári szalonna
vaj
vöröshagyma
fokhagyma
só
A krumplit, ha héjastul szeretjük nem kell megpucolni, de alaposan megmosni mindenképp! Majd 2-3 mm-ként bevagdossuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a burgonyákat. Sütőlemezre tesszük, alaposan megkenjük olajjal, megsózzuk és előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. A többi hozzávalók vékonyan felszeleteljük és ízlés szerint a majdnem készre sült krumpli vájataiba dugdossuk. Mindegyik töltött / rakott krumpli tetejére egy darab vajat teszünk, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
A korianderes - chilis sárgarépa salátához a megpucolt sárgarépát zöldséghámozóval felcsíkozzuk. Az öntethez összekeverünk 2 evőkanál olívaolajat kevés citromlével és mézzel, sózzuk, megszórjuk őrölt korianderrel és chilivel. Beleforgatjuk a sárgarépát, alaposan összekeverjük és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor megszórjuk pirított szezámmaggal.
A korianderes - chilis sárgarépa salátához a megpucolt sárgarépát zöldséghámozóval felcsíkozzuk. Az öntethez összekeverünk 2 evőkanál olívaolajat kevés citromlével és mézzel, sózzuk, megszórjuk őrölt korianderrel és chilivel. Beleforgatjuk a sárgarépát, alaposan összekeverjük és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor megszórjuk pirított szezámmaggal.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése