Töltött krumpli korianderes chilis sárgarépával

Néhány hete keringenek fotók egy újfajta töltött, vagy inkább rakott krumpliról, amit most úgy gondoltam kipróbálhatnánk. Nagy látványos, de hogy őszinte legyek, nekem az eredeti rakott krumpli jobban ízlik. De egy próbát mindenképp megér!

Hozzávalók:

2-3 krumpli fejenként
sajt
kolbász
kolozsvári szalonna
vaj
vöröshagyma
fokhagyma

A krumplit, ha héjastul szeretjük nem kell megpucolni, de alaposan megmosni mindenképp! Majd 2-3 mm-ként bevagdossuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a burgonyákat. Sütőlemezre tesszük, alaposan megkenjük olajjal, megsózzuk és előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. A többi hozzávalók vékonyan felszeleteljük és ízlés szerint a majdnem készre sült krumpli vájataiba dugdossuk. Mindegyik töltött / rakott krumpli tetejére egy darab vajat teszünk, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
A korianderes - chilis sárgarépa salátához a megpucolt sárgarépát zöldséghámozóval felcsíkozzuk. Az öntethez összekeverünk 2 evőkanál olívaolajat kevés citromlével és mézzel, sózzuk, megszórjuk őrölt korianderrel és chilivel. Beleforgatjuk a sárgarépát, alaposan összekeverjük és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor megszórjuk pirított szezámmaggal.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések