Francia burgonya

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
kevés tej vagy tejföl
só, bors, rozmaring
vaj
Egy jénait kivajazunk. A meghámozott burgonyát és a hagymaféléket vékonyan felkarikázzuk és a jénaiba rétegezzük. Minden burgonya réteget fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, egy kevés tejjel és alufóliával lefedjük. Ha tejfölt használunk, akkor azt előbb keverjük össze a tejszínnel, úgy öntsük a krumplira.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd az megszórjuk reszelt sajttal és az alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Salátával önálló fogásként is megállja a helyét, vagy bármilyen sült hús mellé tökéletes köret.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése