2013. március 17., vasárnap

Francia burgonya

Ma valahogy más köretre vágytam a rántott csirke mellé, nem a szokásos sült krumpli, tepsis krumpli satöbbire... a francia burgonyához adva volt minden és az ízén túl, ami nagyon jó még ebben a receptben, hogy gyorsan össze lehet dobni és a munka javát elvégzi helyettünk a sütő:)

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
2 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
kevés tej vagy tejföl
só, bors, rozmaring
vaj

Egy jénait kivajazunk. A meghámozott burgonyát és a hagymaféléket vékonyan felkarikázzuk és a jénaiba rétegezzük. Minden burgonya réteget fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, egy kevés tejjel és alufóliával lefedjük. Ha tejfölt használunk, akkor azt előbb keverjük össze a tejszínnel, úgy öntsük a krumplira. 
Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd az megszórjuk reszelt sajttal és az alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Salátával önálló fogásként is  megállja a helyét, vagy bármilyen sült hús mellé tökéletes köret.
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése