Tökfőzelék

A megosztó! Vagy szereted vagy nem.Nincs köztes megoldás.... A minap az egyik kollégám jóízűen falatozta és elfogott a vágy egy kis tökfőzelék iránt. Így ma ezt készítettem, sok kaporral, nagyon sok kaporral...
Végtelenül egyszerű egy étel, és olcsó...

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 fej hagyma apróra vágva
1 csokor kapor apróra vágva
ételízesítő, pirospaprika
édesítőszer vagy cukor - ki mit használ
ecet, joghurt
olaj, kevés víz

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával, jól elkeverjük és beletesszük a gyalult tököt. Megszórjuk ételízesítővel, kevés édesítőszerrel és ecettel, az egészet megkeverjük, ha szükséges kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a tök megpuhult, 1 pohár natúr joghurtot teszünk bele. A kaprot a végén szoktam beletenni, mert könnyen elfő az íze. Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, én rendszerint tükörtojást és sült virslit készítek hozzá.
Jó étvágyat!


Megjegyzések

  1. nálam hangulattól függ...bár ha egyszerű, akkor inkább krumplifőzi :) azt napokig képes lennék enni :)

    VálaszTörlés
  2. Minden főzelék fincsi, a nagy kedvenc a paradicsomos káposzta :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése