Epres gyümölcstorta

Ha május, akkor eper! Most kezdődik a szezonja, így nem volt kérdés milyen gyümölcs kerül a torta tetejére. 

Hozzávalók:
4 tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg olvasztott vaj
14 dkg liszt
1 tk sütőpor
kb. 40 dkg eper, szeletekre vágva
1 csomag vaníliás puding
1 csomag tortazselé

A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, amikor már jó habos, beletesszük a vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába. Beleöntjük az előkészített tortaformába és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amíg sül a tészta megfőzzük a pudingot, de az előírtakhoz képest kicsit sűrűbbre, azaz csak 4 dl tejből készítsük és hűtsük ki (kavargassuk, így nem "bőrösödik" be a teteje). Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni, majd tehetjük rá a pudingot, arra a gyümölcsöt. A tortazselét elkeverjük 3 evőkanál cukorral és 2,5 dl vízzel, felforraljuk és 6-7 percig hűlni hagyjuk és végül az eperre öntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk és tejszínhabbal kínáljuk.
Jó étvágyat!

Megjegyzések