2012. május 14., hétfő

Tökfőzelék

A megosztó! Vagy szereted vagy nem.Nincs köztes megoldás.... A minap az egyik kollégám jóízűen falatozta és elfogott a vágy egy kis tökfőzelék iránt. Így ma ezt készítettem, sok kaporral, nagyon sok kaporral...
Végtelenül egyszerű egy étel, és olcsó...

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 fej hagyma apróra vágva
1 csokor kapor apróra vágva
ételízesítő, pirospaprika
édesítőszer vagy cukor - ki mit használ
ecet, joghurt
olaj, kevés víz

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával, jól elkeverjük és beletesszük a gyalult tököt. Megszórjuk ételízesítővel, kevés édesítőszerrel és ecettel, az egészet megkeverjük, ha szükséges kevés vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a tök megpuhult, 1 pohár natúr joghurtot teszünk bele. A kaprot a végén szoktam beletenni, mert könnyen elfő az íze. Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, én rendszerint tükörtojást és sült virslit készítek hozzá.
Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

  1. nálam hangulattól függ...bár ha egyszerű, akkor inkább krumplifőzi :) azt napokig képes lennék enni :)

    VálaszTörlés
  2. Minden főzelék fincsi, a nagy kedvenc a paradicsomos káposzta :D

    VálaszTörlés