Rakott krumpli

Úgy látszik most a rakott ételek idejét éljük... Így húsvét után a maradék főtt tojással kezdeni akartam valamit, ha már egyszer 60 Ft darabja...., ezért is készítettem rakott krumplit. 

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
4 főtt tojás felszeletelve
30 dkg kolbász karikára vágva
1,5 nagy doboz tejföl
10 dkg vaj feldarabolva
só, reszelt sajt, olaj

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és vékony karikára vágjuk. Egy nagyobb tepsibe kevés olajat öntünk és kezdődhet a rétegezés: egy sor krumpli - rá egy sor kolbász -  erre egy sor tojás - néhány kanál tejföl - pár darabka vaj. Jöhet a következő réteg amíg futja a hozzávalókból, és a egy sor krumplival fejezzük be. A tetejére szórjuk a maradék vajat és előmelegített sütőben (175 fok) jól átsütjük. Ha szeretjük, reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét, amivel még kb 10 percre visszatesszük a sütőbe, míg a sajt jól megpirul. Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések