2012. április 21., szombat

Kapros juhtúróval töltött gomba

Gomba bármikor jöhet, töltve, rántva, pörköltként, levesként... tényleg nagyon szeretem. Munka után beugrottam a Lehel téri piacra, és mivel szép friss gombát láttam, rögvest vettem egy kilót, hozzá egy kis juhtúrót és máris megvolt a két fő hozzátevője a vacsorának.

Hozzávalók:
1 kg gomba
1 fej hagyma apró kockára vágva
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
15 dkg juhtúró
3-4 ek. tejföl
fél csokor kapor összevágva
só, bors

A gombákat, ha kell megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük és a kalapok alját egyenesre vágjuk, hogy a tepsiben ne dülöngéljenek. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk. Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni. A juhtúrót kikeverjük 3-4 evőkanál tejföllel és a kaporral, majd összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel. A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben (170fok) 30 percig sütjük. A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése