2011. október 23., vasárnap

Tonhal saláta

Az egyik kedvenc a sok közül, mert roppant gyorsan elkészül, könnyű étel és egészséges is. Meglepődtem mikor a férjem a szokásos körkérdésre, hogy mit együnk ezt kérte. Azóta heti rendszerességgel készítem, mert teljesen rákattant. Aminek én természetesen nagyon örülök, hisz salátafüggő vagyok. Meg levesfüggő, tésztafüggő, húsfüggő, zöldségfüggő, sütifüggő.... minden függő. De térjünk vissza a salátához.

Hozzávalók:

1/2 jégsaláta vékony csíkokra vágva
1/2 lila hagyma félkarikára vágva
1 sárgarépa juliennere vágva
fekete, magozott olajbogyó félbe vágva
opcionálisan feta sajt kockára vágva
1 növényi olajban vagy olívaolajban eltett tonhal konzerv lecsepegtetve
1/2 citrom
olívaolaj
kapor

A zöldségféléket egy nagy tálban összeforgatjuk, meglocsoljuk a fél citrom levével, 2 evőkanál olajjal, a feta sajtot és a tonhalat óvatosan beleforgatjuk, kaporral és citromszelettel díszitjük. Pirítóssal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése