Fokhagymakrémleves

Az abszolút kedvenc. Rengeteg étteremben ettem már, de az eddigi legfinomabbat egy váci étteremben. Tökéletes krémállag, tele finom fokhagymával, cipóban tálalva. Előfordult, hogy csak ezért a levesért mentünk el Vácra. De egyszer csak történt valami, és már nem volt ugyanolyan színvonalú a leves... szörnyű csalódás... Rengetegszer készítem el otthon és számtalan próbálkozás, kísérletezés után megtaláltam a számunkra tökéletes fokhagymakrémleves receptet.

Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 doboz 20%-os főzőtejszín
liszt, ételízesítő, fehér bors, olaj

Olívaolajon megfuttatjuk a felszeletelt fokhagymát, megszórjuk egy kevés liszttel és felengedjük vízzel. Megszórjuk az ételízesítővel, borsozzuk és felforraljuk. Amint felforrt, mérsékeljük a lángot és belekeverjük a főzőtejszínt, főzzük 5 percig, amíg kicsit besűrűsödik. És kész. Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk. 
Jó étvágyat!



Megjegyzések