Padlizsánkrém variációk
Az egyik kedvenc kencém... bármikor és bármennyit képes vagyok belőle elpusztítani... éppen ezért viszonylag keveset készítek belőle egyszerre...
Hozzávalók:
Alapverzió:
A baba ganoush-hoz: az alapverzióhoz adjunk még:
A padlizsánokat sütőpapíros tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben kb 1 órát sütjük. Ha kész, Kicsit hagyjuk hűlni. Közben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát.
A langyos padlizsánról lehúzzuk a héját, a padlizsán húsát villával összetörjük, így rusztikusabb lesz. De késes aprítóval könnyedén teljesen sima állagúra tudjuk zúzni.
Hozzáadjuk a párolt hagymákat, a mustárt, a kétféle pirospaprikát, sózzuk - borsozzuk. Alaposan összekeverjük, lehetőség szerint pár órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
A baba ganoush esetén az alapverzióhoz adjuk a citromlevet és a fűszereket. Keverés, kicsit pihi és falatozás :)
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése