Padlizsánkrém variációk

 Az egyik kedvenc kencém... bármikor és bármennyit képes vagyok belőle elpusztítani... éppen ezért viszonylag keveset készítek belőle egyszerre... 

 
Most a két számomra legfinomabb verziót hoztam. Tudom sokan kedvelik a majonézest is, finom, de az nekem már túl olajos.
 
Tehát, lesz egy klasszik hagymás, mustáros és egy libanoni tahinis a baba ganoush. Mindkettő brutál finom, friss kenyérrel, pirítóssal, zöldséghasábokkal vagy csak egyszerűen kis kanállal😊

 

Hozzávalók:

Alapverzió:

2 közepes padlizsán
1 fel lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek mustár
1 kk pirospaprika
fél kk füstölt pirospaprika
só, bors 

A baba ganoush-hoz: az alapverzióhoz adjunk még:

2 ek tahini
fél citrom leve
1 kk római kömény
1 kk őrölt koriander

A padlizsánokat sütőpapíros tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben kb 1 órát sütjük. Ha kész, Kicsit hagyjuk hűlni. Közben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát.

A langyos padlizsánról lehúzzuk a héját, a padlizsán húsát villával összetörjük, így rusztikusabb lesz. De késes aprítóval könnyedén teljesen sima állagúra tudjuk zúzni.

Hozzáadjuk a párolt hagymákat, a mustárt, a kétféle pirospaprikát, sózzuk - borsozzuk. Alaposan összekeverjük, lehetőség szerint pár órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

A baba ganoush esetén az alapverzióhoz adjuk a citromlevet és a fűszereket. Keverés, kicsit pihi és falatozás :)

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések