Körözött kétféle túróból

 

Az egyik legismertebb magyar szendvicskrém. Szerintem nincs olyan háztartás, ahol ne fordulna elő időről időre. Sokféleképpen lehet elkészíteni, csak túróból vagy vegyesen juhtúróval. Ízlés kérdése ki hogy szereti. 
Ami viszont fontos, hogy nem teszünk bele tejfölt! Nem attól lesz krémes állagú, hanem a kikevert puha vajtól. Vaj, nem margarin.... oké? Felejtsük el a margarint, lécci.... nem csak a körözött esetén, hanem úgy en bloc... köszi.


Hozzávalók:

20 dkg tehéntúró
20 dkg juhtúró
10 dkg puha vaj
negyed lila hagyma lereszelve
2 ek mustár
1 ek pirospaprika
só - kérdés, hogy a juhtúró mennyire sós, szóval előbb kóstoljunk, utána sózzunk.
bors

A puha vajat habosra keverjük, majd minden hozzávalót hozzáadunk és alaposan összekeverjük. Ennyi, nettó 10 perc munka, csodálatos eredmény :)

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések