Túrós cukkinilepény
Nyáron szinte elképzelhetetlen, hogy ne kerüljön cukkini az asztalra valamilyen formában. Szeretem lecsóban, rántva, töltve, palacsinta tésztában, grillezve, bárhogyan, csak legyen.
45 dkg cukkini
20 dkg túró
2 gerezd fokhagyma
1 marék bazsalikom
A cukkinit, ha nem zsenge, bébi, akkor meghámozom és lereszelem. Egy szűrőbe téve megsózom és 20 percig félreteszem, hogy a rengeteg víz távozzon belőle.
A túrót villával összetöröm, hozzáadom a kifacsart reszelt cukkinit, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot. Sózom, borsozom, alaposan összekeverem. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok. A cukkinis keverékből kis lepénykéket formázva aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Fokhagymás tejföllel kínálom.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése