Humuszfüggő vagyok ez nem vitás. Szerintem az egyik legfinomabb mártogatós. Az alapreceptet most kicsit megspékeltem, hokkaido tökkel. Gyönyörű színe mellett egy kicsit édeskés ízt is kapott, elég jó kombó :)
Hozzávalók:
20 dkg sült hokkaido tök
1 konzerv csicseriborsó
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 ek tahini (szezámpaszta)
citromlé
só, bors, chili, füstölt pirospaprika
olívaolaj
A héjas hokkaido tököt kimagoztam, vékony cikkekre vágtam és sütőpapíros tepsibe sorakoztatva, 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöttem. A megsült tök felét meghámoztam és egy késes aprítóba tettem.
A csicserit lecsöpögtettem, átöblítettem és ment a tök után az aprítóba az összes többi hozzávalóval és némi vízzel együtt. Az olívaolajat folyamatosan adagoltam hozzá és szép krémesre pürésítettem. Friss zöldséghasábokkal, pitával kínálható.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése