Hokkaido tökös humusz

Humuszfüggő vagyok ez nem vitás. Szerintem az egyik legfinomabb mártogatós. Az alapreceptet most kicsit megspékeltem, hokkaido tökkel. Gyönyörű színe mellett egy kicsit édeskés ízt is kapott, elég jó kombó :)




Hozzávalók:

20 dkg sült hokkaido tök
1 konzerv csicseriborsó
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 ek tahini (szezámpaszta)
citromlé
só, bors, chili, füstölt pirospaprika
olívaolaj


A héjas hokkaido tököt kimagoztam, vékony cikkekre vágtam és sütőpapíros tepsibe sorakoztatva, 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöttem. A megsült tök felét meghámoztam és egy késes aprítóba tettem. 
A csicserit lecsöpögtettem, átöblítettem és ment a tök után az aprítóba az összes többi hozzávalóval és némi vízzel együtt. Az olívaolajat folyamatosan adagoltam hozzá és szép krémesre pürésítettem. Friss zöldséghasábokkal, pitával kínálható.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések