Fűszeres csicseriborsós gombakrém

A klasszik zöldségkrémek (humusz, padlizsánkrém) mellé néha jól jön egy kis újítás. Az ilyen krémek remek maradékmentést is szolgálhatnak, így elkerüljük a pocsékolást is.

Hozzávalók:

25 dkg gomba
kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg csicseriborsó (konzerv)
fél kk füstölt pirospaprika
chilipehely, római kömény, só, bors
1 kk magos mustár
1 kk sima mustár
3-4 ek majonéz
petrezselyem

Az apróra vágott hagymán, fokhagymán megdinszteljük a szintén apróra vágott gombát. Fűszerezzük ízlésünk szerint - tudom ez sokak kedvenc mértékegysége, de ahány ember, annyi ízlés. Keverjük bele a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót is és rottyantsuk össze. Max 10 perc főzés az egész. Adjuk hozzá a kétféle mustárt, a majonézt és egy botmixerrel pürésítsük le. 

Ha szükséges igazítsuk ki az ízeket, petrezselyemmel megszórva, langyosan már tálalható is kenyérrel, zöldséghasábokkal bármivel. 

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

  1. Szia!

    Ha van kedved receptjeidet feltölthetnéd a www.tutirecept.hu oldalra is. Természetesen van lehetőség forrásként megadni az oldaladat :)

    Szép napot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése