2019. június 26., szerda

Fűszeres csicseriborsós gombakrém

A klasszik zöldségkrémek (humusz, padlizsánkrém) mellé néha jól jön egy kis újítás. Az ilyen krémek remek maradékmentést is szolgálhatnak, így elkerüljük a pocsékolást is.

Hozzávalók:

25 dkg gomba
kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg csicseriborsó (konzerv)
fél kk füstölt pirospaprika
chilipehely, római kömény, só, bors
1 kk magos mustár
1 kk sima mustár
3-4 ek majonéz
petrezselyem

Az apróra vágott hagymán, fokhagymán megdinszteljük a szintén apróra vágott gombát. Fűszerezzük ízlésünk szerint - tudom ez sokak kedvenc mértékegysége, de ahány ember, annyi ízlés. Keverjük bele a leöblített, lecsepegtetett csicseriborsót is és rottyantsuk össze. Max 10 perc főzés az egész. Adjuk hozzá a kétféle mustárt, a majonézt és egy botmixerrel pürésítsük le. 

Ha szükséges igazítsuk ki az ízeket, petrezselyemmel megszórva, langyosan már tálalható is kenyérrel, zöldséghasábokkal bármivel. 

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése