Leves sült fokhagymából
Zé után szabadon...az ő oldalán találtam ezt a receptet, annyit változtattam rajta, hogy alaplevet használtam sima víz helyett.
Nálunk a fokhagyma krémleves elég gyakran asztalra kerül, ez a recept egy kicsit időigényesebb, de megéri a ráfordított időt :)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
2 ek. kókuszolaj
1 dl fehérbor
½ ek. liszt
3 dl alaplé
1 csipet szárított kakukkfű
1,5 dl tejszín
Az egyik fej fokhagymát kevés olajjal megkenjük, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük, amíg szépen megpuhul.
A vöröshagymát apró kockára vágva kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a másik fej fokhagymából6 gerezdet felszeletelve. Kicsit lepirítjuk majd mehet rá a fehérbor. Ha elpárolgott az alkohol, hozzáadjuk a lisztet, szintén lepirítjuk. Mehet bele az alaplé és a maradék fokhagyma gerezdet felszeletelve. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és beleöntjük a tejszínt is.
Közben a megsült fokhagymából kiszedjük a gerezdeket és a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest és már tálalhatjuk is fokhagymás - sajtos krutonnal és néhány szelet sült fokhagyma szelettel.
Jó étvágyat hozzá!
Közben a megsült fokhagymából kiszedjük a gerezdeket és a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest és már tálalhatjuk is fokhagymás - sajtos krutonnal és néhány szelet sült fokhagyma szelettel.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése