Kókuszgolyó meggyel

Gyors, olcsó és finom. A titok nyitja a megfelelő arányok, hogy ne egy száraz, fojtós, kekszgolyó legyen, hanem egy ízes, szaftos, puha kis golyó, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni.






Hozzávalók: kb 20-25db

25 dkg darált háztartási keksz
7,5 dkg porcukor
2 ek holland kakaópor
fél vaníliarúd kikapart magjai
2-3 ek házi sárgabarack lekvár
kb 1 dl fekete kávé
rumaroma
meggybefőtt
kókuszreszelék

Egy tálban összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóporral, beletesszük a vaníliarúd kikapart magjait, a barack lekvárt, a kávét és annyit a meggybefőtt levéből, hogy egy szaftos, könnyen formázható "tésztát" kapjunk. Nedves kézzel golyókat formázunk, mindegyik közepébe egy meggyet teszünk és megforgatjuk kókuszreszelékben. Ha tehetjük, pár órára tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések