Spenótos fetával töltött csirkemell
Maradékmentő ebédnek indult, volt még némi friss spenót a hűtőben, így ez lett belőle. Nem értem a férfiakat.... a spenótfőzelékről hallani sem akarnak, de a spenótot pl ilyen formában, vagy nyersen salátában bármikor megeszik.... ki érti ezt? :)
2 csirkemell
4 marék spenót
10 dkg feta
10 dkg túró
1 gerezd fokhagyma
só, olaj
A spenótot alaposan megmossuk, összevágjuk és kevés olajon 1 zúzott fokhagyma kíséretében megpároljuk. Hagyjuk kihűlni. Addig a csirkemelleket felezzük el és mindegyiket vágjuk be óvatosan és sózzuk meg.
A kihűlt spenóthoz adjuk hozzá a túrót és a fetát (kóstoljuk meg hogy elég sós-e a fetától vagy még kell-e egy kis só hozzá), keverjük össze és a masszát osszuk el a 4 csirkemellen kialakított zsebben. Tűzzük meg fokpiszkálóval és közepes lángon kevés olajon süssük meg a csirkéket. Bármilyen körettel tálalhatjuk, mivel most még újkrumpli szezon van, petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése