Kakukkfüves - citromos csirke
Valami nagyon másra
vágyta, tavasz lévén, egy friss fogásra. Nagyon megörültem, mikor a neten
hasonló recepteket láttam, máris elkezdett pörögni az agyam, hogy akkor mit
hogyan kellene, mennyi húst készítsek elő, melyik tepsi lesz jó, hogy legyen a
köret stb. Mondanom se kell, hogy cseppet se bántam meg,, de egy biztos:
legközelebb egy kis száraz fehérbort is teszek bele. Úgy lesz tuti a recept :)
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb,
forgóknál kettévágva
fél csirkemell 2
darabra vágva
1 egész citrom
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű, só, bors
2 dl alaplé
1 dl száraz
fehérbor
A húst
befűszerezzük és tepsibe tesszük. 3 gerezd fokhagymát összezúzunk, elosztjuk a
húsokon, a maradék 3 gerezdet nagyobb darabokra vágva a hús közé szórjuk. A
citromból annyi szeletet vágunk, hogy mindegyik húsra jusson egy szelet. A
maradék citromot darabolva szintén a hús közé szórjuk. Ráöntjük az alaplevet és
a bort, fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 1,5 órát sütjük. Majd a fóliát
levéve pirítjuk. Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése