Holnap van advent első vasárnapja, kezdődhet a karácsonyi készülődés fejben és lélekben. Én ilyenkor már a karácsonyi menün gondolkozom, keresgélek a receptek között, ötletelek. Nálunk nincsenek kőbe vésett hagyományok, szeretjük a jó halászlevet, a halételeket, a pulykát mindenféle formában, a töltött káposztát, a különleges ízeket. Ami tuti hogy lesz: halászlé...igaz még sosem készítettem, mert Apukámnál halászlevénél finomabbat senki sem tudott, de ő már sajnos nincs közöttünk, így rajtam a sor.
Anyu tuti hogy főz szabolcsi töltött káposztát, talán ez az egyetlen olyan étel, ami minden karácsonykor van. Tavaly én is főztem egy jó adagot az ő receptje alapján:
Halak közül a harcsa, a lazac és a fogas a nagy kedvenc nálunk. Készítettem már
fogasfilét diós bundában,
grillezett lazac steaket,
mozzarellás harcsafilét,
citromos sült pisztrángot.
 |
Fogasfilé diós bundában |
 |
Grillezett lazac steak |
 |
Mozzarellás harcsafilé |
 |
Citromos pisztráng |
 |
Göngyölt fokhagymás pulykamell |
 |
Kókusz kocka |
 |
Pöfeteg keksz |
 |
Isteni gyümölcskenyér |
 |
Mézeskalács |
 |
Narancsos - kardamomos kuglóf |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése