2016. március 12., szombat

Sóskafőzelék

Imádom a sóskát.. kedves emlékek kötnek hozzá, a nagymamám isteni levest főzött belőle. Anyuval is sokszor ettük levesként is és főzelékként is. Mikor megláttam a piacon, nem tudtam ellenállni... ma főzeléket készítettem belőle.






Hozzávalók: 2 adag

80 dkg friss sóska
2 ek liszt
4 dl tej
só, cukor
olaj

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.

Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej felével felengedjük és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, felfőzzük, és kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük úgy, hogy kis adagokban annyi tejet adunk hozzá, míg a kívánt állagot el nem éri. HA szeretnénk botmixerrel krémesítsük. Főtt krumplival és tojással kínáljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése