Nutellás gombóc
Amiben nutella van, az csak finom lehet... Kicsit durva cucc, nutella is, gombóc is.. de nem eszünk ilyet minden héten. Ha ügyesen eltalálja az ember a nutella mennyiségét, akkor túl édes sem lesz. Megéri a kísérletezés :)
Hozzávalók: 20 gombóchoz
A gombóchoz
20 dkg búzaliszt
2 db tojás
60 dkg burgonya
só
A töltelékhez: 20 csapott evőkanál nutella
A forgatáshoz:
15 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál étolaj
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és még melegen összetörtjük. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Ha teljesen kihűlt a tört burgonya, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a sót, majd alaposan
összegyúrjuk. Lágy, jól kezelhető tésztát kell kapnunk. Ha túl
ragacsosnak érezzük, tehetünk még bele lisztet. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-es darabokra vágjuk.
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy adag Nutellát, majd a széleit
összecsípjük és gombócokat formázunk belőlük. A Nutellát érdemes a főzés
előtti este betenni a hűtőbe, hogy ne legyen folyós. Így könnyebben
tudunk vele dolgozni.
Lobogó, forró vízben megfőzzük a gombócokat kb. 10 perc alatt. Amíg fel
nem jönnek a víz tetejére, időnként óvatosan mozgassuk át őket egy
fakanállal, nehogy leragadjanak az edény aljára. Amikor feljöttek a víz
tetejére, még kb. 3-4 percig főzzük őket, majd egy szűrő kanál
segítségével emeljük ki a vízből.
A megfőtt gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába és porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése