Gombával töltött palacsinta sajtmártással
Kezdődik a gombaszezon!!! Ennek üdvözlésére készült a mai ebédünk. Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.
Hozzávalók:
50 dkg vegyes gomba felszeletelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 dl tejszín
2 dl alaplé
só, bors
kakukkfű, petrezselyem
10-12 db sós palacsinta
Sajtmártáshoz:
vaj
2 ek liszt
3 dl tej
20 dkg reszelt sajt
bors, szerecsendió
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük. Alaplével felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.
Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük.
A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk.
Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük.
A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése