2014. október 5., vasárnap

Gombával töltött palacsinta sajtmártással

Kezdődik a gombaszezon!!! Ennek üdvözlésére készült a mai ebédünk. Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.









Hozzávalók:

50 dkg vegyes gomba felszeletelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 dl tejszín
2 dl alaplé
só, bors
kakukkfű, petrezselyem
10-12 db sós palacsinta

Sajtmártáshoz:
vaj
2 ek liszt
3 dl tej
20 dkg reszelt sajt
bors, szerecsendió

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük. Alaplével felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.

Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk és kevés szerecsendióval is megfűszerezzük.

A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen. Sajtmártással kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése