Csicseriborsó saláta
Eddig valahogy kimaradt az életemből a csicseriborsó, mint alapanyag. Ettem
már különféle formációkban, de otthon még „dolgoztam” vele. De egyszer
mindennek eljön a maga ideje. Amikor megvettem az első konzerv csicseriborsót,
még nem tudtam mit fogok belőle készíteni, pihent is még pár hétig a
szekrényben. De a minap eljött az ő ideje és egy könnyű, gyors saláta fő
alkotóelemként bemutatkozott. Mit is mondjak, jól sikerült, így biztosan
gyümölcsöző kapcsolat lesz a miénk :)
Hozzávalók: 2 adag
1 konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
fél fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
citromlé, római kömény
só, bors, olivaolaj
zöldsaláta, reszelt sárgarépa
dió
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a
római köményt és a csicseriborsó. Kicsit megpirítjuk, citromlével ízesítünk és
sózzuk – borsozzuk. A zöldsalátát, ami most madársaláta volt és némi rukkola,
összekeverjük reszelt sárgarépával, belekeverjük a még meleg fűszeres
csicseriborsót, megszórjuk pirított dióval, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk. Ha szükséges még
megsózhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése