2014. augusztus 23., szombat

Grillezett lazac steak avokádóval és salátával

Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a "rendes" halra, amit a piacon szerzünk be és készítjük el otthon.
Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek ;)

Hozzávalók:
25 dkg lazacfilé
1 db avokádó
só, bors , kapor
citrom
salátakeverék
joghurt

A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk- borsozzuk és 30 percig hagyjuk pácolódni. Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
Száraz forró serpenyőben megsütjük. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos vékony spatula segítségével megfordítjuk és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni,  érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá és mielőtt elkészül egy kis vajjal is megkenhetjük a halat. A szeletelt avokádóval, salátával és citrommal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése