2013. július 14., vasárnap

Tócsni, lapcsánka egyre megy

Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok. Frissen kisütve, fokhagymás tejföllel az abbahagyhatatlan kategóriában van nálam :)

Hozzávalók 4 fő részére vagy 2 nagyon éhes egyénnek 
1 kg krumpli 
2 tojás
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
liszt
olaj a sütéshez

A nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Forró olajba kanállal szaggatjuk, kicsit ellapogatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése