Grillezett csirkecsíkok salátával és fokhagymás naan kenyérrel

Egészséges, finom és nem egy bonyolult ételsort készítettem ma ebédre. Volt egy kevés csirke itthon, ami egyébként kevés lett volna egy klasszikus rántott húsos vasárnapi ebédhez. A saláta mostanában alap, hogy van itthon, a naan pedig egy könnyen elkészíthető indiai kenyérféleség, ami tökéletes kiegészítője volt az ebédnek.

Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
sült csirke fűszerkeverék
salátakeverék, paradicsom, olajbogyó, medvehagyma - ami van

A csirkecsíkokat megszórjuk a sült csirke fűszerkeverékkel és állni hagyjuk, amíg a naan-t összegyúrjuk. Majd grill serpenyőben közepes lángon megsütjük a csíkokat.

Fokhagymás naan:
40dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
1 tasak élesztő
3 ek natúr joghurt
só, cukor
2 ek. olaj
kevés langyos víz

A naan hozzávalóit jól összegyúrjuk, fél órára letakarva pihentetjük. Teniszlabda méretű gombócokat formálunk, és 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Palacsintasütőben szárazon (olaj nélkül) egyesével kisütjük, akkor jó, ha sütés közben a tészta felhólyagosodik és kicsit lepirul. A kész kenyérkéket zúzott fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük.

Tányérral halmozzuk a salátát, tetejére tesszük a grillezett csirkét, meglocsoljuk joghurttal és naan-nal kínáljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések