Egészséges, finom és nem egy bonyolult ételsort készítettem ma ebédre. Volt egy kevés csirke itthon, ami egyébként kevés lett volna egy klasszikus rántott húsos vasárnapi ebédhez. A saláta mostanában alap, hogy van itthon, a naan pedig egy könnyen elkészíthető indiai kenyérféleség, ami tökéletes kiegészítője volt az ebédnek.
Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
sült csirke fűszerkeverék
salátakeverék, paradicsom, olajbogyó, medvehagyma - ami van
A csirkecsíkokat megszórjuk a sült csirke fűszerkeverékkel és állni hagyjuk, amíg a naan-t összegyúrjuk. Majd grill serpenyőben közepes lángon megsütjük a csíkokat.
Fokhagymás naan:
40dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
1 tasak élesztő
3 ek natúr joghurt
só, cukor
2 ek. olaj
kevés langyos víz
A naan hozzávalóit jól összegyúrjuk, fél órára letakarva pihentetjük. Teniszlabda méretű gombócokat formálunk, és 1-2 mm vékonyra nyújtjuk. Palacsintasütőben szárazon (olaj nélkül) egyesével kisütjük, akkor jó, ha sütés közben a tészta felhólyagosodik és kicsit lepirul. A kész kenyérkéket zúzott fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük.
Tányérral halmozzuk a salátát, tetejére tesszük a grillezett csirkét, meglocsoljuk joghurttal és naan-nal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése