Sajtos nuggets

Minden ami csirkéből és salátából áll, az csak jó lehet. Ezt az ételt nem amiatt szeretem, mert gyorsan elkészíthető, hanem amiatt kedves a számomra, mert egyrészt az Anyósomtól van az alapötlet, másrészt a különböző sajtok használatával, mindig más lesz.

Hozzávalók:
1 és 1/2 csirkemell ujjnyi vastag nuggets méretűre vágva
1 tojás
kb. 20 dkg reszelt sajt és ebben van a lényege: készíthetjük egyfajta sajttal is, de keverékkel is. Mivel szeretem a füstölt ízeket, fele-fele arányba szoktam beletenni karaván sajtot és valamilyen semleges ízű sajtot is, pl trappistát.

Miután felvágtuk a húst, belemártjuk a felvert tojásba és utána a reszelt sajtba forgatjuk. És ennyi. Nem egy bonyolult étel, csak viszonylag sokáig tart a csirke csíkokat egyesével elkészíteni, de megéri. A kész sajtos csirkefalatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk a nuggetseket, hogy minden oldala szépen megpiruljon. Ehetjük salátával és fetás joghurtos öntettel, vagy fokhagymás tepsis burgonyával, ki mit szeret.
Jó étvágyat!


Megjegyzések