Tárkonyos raguleves

Hozzávalók:
1 vöröshagyma kockára vágva
3 sárgarépa felkarikázva
2 fehérrépa, mivel mi nem esszük meg, egészben hagyom és a főzés végén egyszerűen megválok tőle...
20 dkg kelbimbó - elhagyható
20 dkg zöldborsó
20 dkg burgonya kockára vágva
20 dkg gomba felszeletelve
ételízesítő, bors, sok sok tárkony
kevés citrom
tejszín vagy tejföl
Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, ha hússal készítjük, akkor most tesszük bele, kicsit lepirítjuk és jöhetnek a zöldségek puhulási sorrendben: répák-kelbimbó-zöldborsó, fűszerezzük és fedő alatt kevés vízzel pároljuk. Amikor már félig puhák a zöldségek, mehet bele a gomba és a burgonya, és ilyenkor szoktam beletenni a májat. Pótoljuk a vizet, folyamatosan, de ügyeljünk rá, hogy a ragu jellege megmaradjon. Amikor minden megpuhult behabarjuk, kevés citromot facsarunk bele, ami pikánsabbá teszi a levest, újraforraljuk, ha szükséges után fűszerezzük és kész. Én még a végén is teszek bele tárkonyt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése