2011. november 13., vasárnap

Tejszínes, kukoricás zsályás csirke a'la én

Sok olyan ételt készítek, ami az én fejecskémből pattan ki, ezért nincsenek hangzatos megnevezéseik. Megvannak ezeknek az ételeknek az éttermi verziója is, ergo nem én fedeztem fel a spanyolviaszt, de ezek a kreációk abszolút az én ízlésemnek megfelelően készülnek. Étteremben nem szoktam már ilyen jellegű ételeket rendelni, mert sajnos általában mindig csalódás.. nem elég tejszínes, semmi íze, rágós a csirke stb.


Hozzávalók:
70 dkg csirkemell csíkokra vágva
1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tejszínes krémsajt
1 főzőtejszín
ételízesítő, bors, curry, őrölt zsálya
reszelt füstölt sajt


Olívaolajat hevítünk egy méretes serpenyőben. Megpirítjuk benne a csíkokra vágott husit, amikor már kis színt kaptak, megszórjuk a fokhagymával és beletesszük a kukoricát. Fűszerezzük és mérsékelt tűzön, lefedve 20 percig főzzük. Amikor már megpuhult, beletesszük a tejszínes krémsajtot és a főzőtejszínt. Beforraljuk, szükség esetén után fűszerezzük és párolt rizzsel tálaljuk. A tetejét reszelt füstölt sajttal is megszórhajtuk. Összességében alig fél óra alatt pompás vacsorát készíthetünk.
Jó étvágyat!

Fotó hamarosan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése