Ajánló: Livello Ételfutár


 

Meddig vagy képes elmenni egy jó olasz pizzáért? Nem egy hétvégi olasz kiruccanásra gondolok, hanem kis hazánk berkein belül. Ajánlás útján szereztünk tudomást a ceglédi Livello Ételfutárról, ahol nápolyi típusú pizzákat, illetve fantasztikus tésztákat készítenek.

Végre egy vidéki, olasz étterem, ahol ténylegesen azt kapod, amire vágysz. Olasz alapanyagokkal dolgoznak, fatüzelésű kemencét használnak és vették a fáradtságot, hogy Nápolyban kitanulják a pizza készítés fortélyait, amiről az oklevél ott díszeleg a pulton. Méltán büszkék lehetnek magukra!

   




 

 

 

 

 

 

 

Miért jó a pizzájuk? Véleményem szerint a jó pizza lelke a tészta, a teste a paradicsomszósz, az i-n a pont pedig a sajt. No meg persze, hogy nincs agyonvágva temérdek feltéttel, ami elnyomja az alapízeket.

A Livello-ban a tészta széle vastag, a közepe vékony, puha és ropogós, egyszerűen nem tudsz betelni vele. A paradicsomszósz nem a savanyú gazdaságos verzió, hanem selymesen paradicsom ízű. A sajt pedig…. fior di latte sajtot használnak, ami egy kizárólag tehéntejből készült különlegesen lágy mozzarella, csodálatos...


 

A már említett fatüzelésű kemencében, 450 - 500 fokon 1 perc alatt sülnek meg a pizzák. Sütés közben forgatják a pizzákat, hogy a széle egyformán ropogós legyen.


Margherita

 




 

 

 

Napoletana
 

 A pizzák mellett tésztákat is kínálnak. Kóstoltunk már többfélét, nem tudsz belekötni, meg persze nem is akarsz. Nincs túltolva a szósz, rommá főzve a tészta, az ízek a helyükön vannak. A carbonara szerencsére sosem látott tejszínt….csak tojást, pecorino-t, szalonnát, fokhagymát és egy kevéske tésztafőző vizet. Az olasz konyha nem bonyolult, az alapanyag a lényeg, ha az rendben van, akkor a legegyszerűbb dolgokból is csodákat lehet készíteni.

Most két újdonságot kóstoltunk: paradicsomos fekete kagylós spagettit és paradicsomos tejszínes lilahagymás sonkás penne-t.

 

Spaghetti Alla Cozze







 

 

 

 

 

Mezze penne Al Baffo


 Egyetlen édességet kínálnak: a krémes, olasz desszertet, amit a pisztácia tesz különlegessé: pisztáciás tiramisu-t. Mit is mondhatnék róla, miután kétszer meghaltál a pizzától vagy a tésztától és úgy érzed, hogy már egy falat se megy le, akkor jön a merénylet… lágy krém, ami nincs túl cukrozva, a puha, de nem szétázott piskóta és a pisztácia krém a tetején… a nem bírod abbahagyni kategória, mert egyszerűen nem hiszed el, hogy ilyen van!

Tiramisu Pistacchio

Külön öröm a számomra, hogy nem a fővárosban, hanem vidéken erősítik a jó, olasz pizza vonalat. A Livello-tól rendelhetünk otthonra is – természetesen Ceglédre -, de mindannyian tudjuk, hogy az igazi élményt, helyben fogyasztás esetén élhetjük át. Akármennyire jó is a pizza a szállítás okán, veszít a minőségéből. Tiszteljük meg őket és a pizzát annyira, hogy beülünk hozzájuk (2700 Cegléd, Malomtó szél 33/A; a volt ÁSZ tenisz klub, jelenleg ez is van még kiírva, de dolgoznak a cégtáblán). 

Livello Ételfutár 

Őszintén remélem, hogy egyre többen fogják felfedezni és megszeretni a Livello-t, mert megérdemli! Csak így tovább!

Megjegyzések