Sajtkrémleves cheddarral és jalapenoval

Az egyik legjobb 20 perces levesek egyike. Kiváló rohanós hétköznapokra ebéd vagy vacsorára. Sokféleképpen variálható,  legutóbb így készítettem.

Hozzávalók: 3 adaghoz
1 fej vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma
3 ek liszt
5 dl alaplé
2 dl sűrű tejszín 
15 dkg trappista sajt
10 dkg vörös cheddar
só, bors
6-8 karika jalapeno

Vaj és olaj keverékén megdinszteljük a felaprított hagymát és fokhagymát. Megszórjuk liszttel, pár percig pirítjuk és felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Felforraljuk majd egy botmixerrel leturmixoljuk. Beletesszük a reszelt sajtokat, borsozzuk és ahogy elolvadtak a sajtok kész. Belekeverjük az összevágott jalapenot, sózzuk. Reszelt sajttal, jalapenoval  tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések