Cukkini ravioli

Imádom az olasz konyhát,  a tésztát, a pizzát, csak épp nem ehetem. Gyanútlanul böngésztem a pinteresten, amikor rátaláltam erre a videora és tudtam eljött az én időm :) Ricotta helyett sima tehéntúrót használtam, mivel az volt otthon, ezek azok a dolgok, amiken én egyáltalán nem szoktam fennakadni. Adva van egy recept, simán megvariálom ha épp arról van szó, pont ez a jó a főzésben. Az is igaz, hogy egy ételt nem tudok pont ugyanúgy elkészíteni, de így nem lehet azt mondani a főztömre, hogy unalmas :D



Hozzávalók: 2 adag

1 cukkini
25 dkg túró vagy ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fél csokor bazsalikom
olaj
só, bors, oregánó
1 konzerv darabolt paradicsom
5 dkg reszelt mozzarella
2-3 ek reszelt parmezán

A cukkini végeit levágjuk és egy zöldséghámozó segítségével hosszú csíkokat vágunk belőle. Enyhén megsózzuk, hogy kicsit felpuhuljon így könnyen tudjuk majd hajtogatni.

A túrót összetörjük, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, az összevágott bazsalikomot, a parmezánt, az elhabart tojást, sózzuk - borsozzuk és alaposan összekeverjük. 
A ravioli: fogunk 2 db cukkini csíkot, kicsit átfedve egymás mellé fektetjük, majd keresztbe teszünk rá másik 2 cukkini csíkot. A közepére egy kanál tölteléket halmozunk és ráhajtogatjuk a cukkini csíkokat,így kapunk egy kis batyut. Tűzálló tálba tesszük a raviolikat.

A paradicsommártáshoz összeforraljuk a darabolt paradicsomot 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk - borsozzuk és oregánóval fűszerezzük. A kész cukkini raviolira kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 

Megjegyzések