Spenótpestós tészta paradicsommal
Ha kissé túlvásároltuk magunkat spenótból, akkor ez egy nagyon jó mentő ötlet. Az ember azt gondolná, hogy 80 deka spenót nem sok, pikk-pakk el fog fogyni. Főzeléknek tényleg nem sok, de én pont azt nem akartam most belőle készíteni. Majd 1-2 hét múlva, amikor már nem a spenót lesz az első friss zöldség a piacon, akkor ráérek főzeléket készíteni belőle.
Szóval pár napja már a spenót körül forgott minden tál étel otthon (saláta, spenótos fetás csirke, körözött, omlett) és még mindig volt belőle, szerintem újratermelődött a hűtőben.... :)
Nálunk nincs pazarlás, nagyon odafigyelünk az alapanyagokra is, nincs túlvásárolva a hűtő, főleg friss dolgokból. Inkább 2-3 naponta beugrom a piacra / boltba, mint hogy valami a kukában végezze....
Adva van egy jó adag spenót, akad még medvehagyma is, bazsalikom, így jött a spenótpesto ötlet, gyors, egyszerű és elég menő :)
Hozzávalók:
15 dkg spenót (vastag szárát leszedem)
1 marék bazsalikomlevél
5-6 medvehagyma
3 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1-1 ek lenmag, szezámmag
70 ml olivaolaj
só, bors
25 dkg durumtészta, a forma szabadon választott
20 dkg paradicsom
1 fokhagyma
kakukkfű, só, bors
2 ek vaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A pesto hozzávalóit egy késes aprítóba rakjuk és lezúzzuk. Ennyi, nettó 2 perc munka.... Amíg a tészta fő, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, kevés vajon nagy lángon addig pirítjuk a fűszerekkel és az összevágott fokhagymával, amíg megszottyad, majd kiszedjük és félretesszük.
A kész pestot a paradicsomos serpenyőbe tesszük néhány evőkanál (6-7) tésztafőző vízzel együtt, elkeverjük, de már nem hevítjük a serpenyőt. A kifőtt tésztát hozzáadjuk, megszórjuk még egy adag parmezánnal és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
ui: Halkan megjegyzem, még mindig van spenót.... :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése