Spenótos fetás csirke

Végre itt a tavasz és beindultak a friss zöldségek, többek között a spenót. Nagy kedvencem, nyersen, párolva, főzelékként, bármilyen formában jöhet. 

Tudom sokaknál mumus a spenót, szerintem a rettenetes menzás spenótfőzelék az oka. Nálunk a férjem a főzeléket leszámítva, bármilyen formában megeszi a spenótot. Ez a csirke kifejezetten ízlett neki :)



Hozzávalók:

2 csirkemellfilé 
15 dkg spenót
5 dkg medvehagyma
10 dkg feta
5 dkg reszelt sajt
só, bors, olaj

A filéket kettévágjuk, így 4 db csirkemellünk lesz. Óvatosan keresztve bevagdossuk a húst, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Sózzuk és borsozzuk.

A spenót és a medvehagyma vastag szárát letépjük, alaposan megmossuk, szárazra töröljük, összevágjuk. Kevés vajon pici sóval pár perc alatt megpároljuk. Ha kihűlt összekeverjük az összetört fetával és a csirkemell vágásokba tömküdjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 

Olajozott tepsibe tesszük a filéket és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük. 

Kínálhatjuk sült édesburgonyával, salátával.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések