Zöldség chips - jobb mint a bolti

Néha kell egy kis kényeztetés és mivel csokit már nem eszem, értem úgy hogy nem tolok le egy nagy Milkát egy ültő helyemben 20 perc alatt a férjemmel... A bolti chipseket inkább hagyjuk, így inkább sütök zöldségből ropogtatni valót.


Hozzávalók:
1 közepes édesburgonya
2 cékla
olaj, fűszerek

A zöldségeket, ami lehet cékla, édesburgonya, sárgarépa, zeller, ami van, vékonyan felszeletelem. 
Forró zsiradékban (kókuszolaj, repceolaj) több adagban pár perc alatt megsütöm. Papírtörlővel alaposan leitatom róla a felesleges zsiradékot. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom és 200 fokos sütőben 5-6 percig sütöm. A végén kedvem szerint fűszerezem: só, füstölt pirospaprika, chili pehely.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések