Kacsacomb
A legegyszerűbb ételek a legjobbak. Ez a kacsára is igaz. Egy megfelelően befűszerezett kacsa a jó sütési hőfokkal és idővel tökéletes eredményt hoz. Nem kell félni tőle, egy kis odafigyeléssel omlós finomságot készíthetünk. Néhány trükk: alapos sózás, nem túl magas sütési hőfok, idő a sütéshez.
Hozzávalók:
2 kacsacomb
1 fej hagyma karikára vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 kis ágacska kakukkfű
1 kk koriander
1 fej hagyma karikára vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 kis ágacska kakukkfű
1 kk koriander
chili ízlés szerint
1 ek méz
só, bors
1,5 dl víz
1 dl bor
1 ek méz
só, bors
1,5 dl víz
1 dl bor
A kacsacombokat töröljük szárazra, sózzuk meg rendesen és borsozzuk. Egy tepsibe / jénaiba tegyük bele a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a koriandert és a chilit. Csorgassuk rá a mézet. Ültessük rá a befűszerezett combokat, öntsük alá a vizet és a bort. Én most vörösbort használtam, mert az volt itthon.
Előmelegített 170 fokos sütőben süssünk 2,5 órát. Az utolsó egy órában locsolgassuk meg a combokat a saját szaftjával.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése