2017. február 5., vasárnap

Fetával olajbogyóval töltött csirkemell steak burgonyával és sült fokhagymával

Ez a recept adta magát, minden volt hozzá, csak össze kellett "gyúrni". 
A legkényesebb pont a csirkemell kinyitása, azaz pillangó formára vágása, hogy sikerüljön nagyjából középen úgy elvágni, hogy egybe maradjon és ne "szakadjon" ki a hús. Majd egy kicsit ki kell klopfolni, hogy egyenletesen vékony legyen a filé.

Hozzávalók:

1 csirkemell filé, félbe vágva és a 2 két pillangó formában szétnyitva
15 dkg feta
1 marék fekete olajbogyó
fél fej lilahagyma
1 kk joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 csipet kakukkfű
só, bors
vaj
alufólia

4-5 burgonya
6-8 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors, pirospaprika

A kiklopfolt húst mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez villával összetörjük a fetát, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, az összevágott olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a joghurtot. 
Sózni nem kell, mert a feta eléggé sós, viszont kevés őrölt bors és kakukkfű mehet hozzá. Kiterítjük az egyik szelet húst, a töltelék felét rákanalazzuk, közel az egyik széléhez, majd feltekerjük és szorosan alufóliába csomagoljuk. Ugyanígy járunk el a másik szelet hússal. A csomagokat jénaiba tesszük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig pároljuk. Majd kicsomagoljuk és egy serpenyőben forró vajon körbepirítjuk. 

A steak burgonyához a meghámozott és megmosott burgonyát cikkekre vágjuk, egy tálba téve meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, piros paprikát adunk hozzá, kezünkkel alaposan összefogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, szépen elrendezzük a gerezdeket és 30-40 perc alatt készre sütjük. Félidőben érdemes megforgatni a burgonyát és akkor sózzuk meg.

A sült fokhagymához megpucolunk 6-8 gerezd fokhagymát, a burgonyával együtt tesszük tálba, sütjük együtt vele. 

Légkeveréses sütőben egyszerre meg tudjuk sütni a csirkeroládokat és a burgonyát /fokhagymát.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése