Nyers céklasaláta spenóttal és túróval

Együnk még több céklát! Kezdi újra reneszánszát élni, egyre több helyen tapasztalatom, hogy túl léptek végre a klasszikus tormás savanyúságon és most már köretként vagy egy finom saláta alkotóelemeként is egyre többen használják, fogyasztják. 
Ehhez a nyers céklasalátához kb nettó 10 perc munka szükséges, majd a késes aprítóra illetve a hűtőre van bízva a munka dandárja.

Most kis céklákat kaptam, kis öklömnyi darabokat, ezeket használtam fel a salátához.


Hozzávalók:

5-6 db kis cékla nyersen
2 gerezd fokhagyma
fél lilahagyma
5 dkg feta sajt
1 kis pohát natúr joghurt
olivaolaj
1 ek méz
1 ek lenmag
1 kk. citromlé
só, bors, római kömény, chili szósz - ízlés szerint

Tálaláshoz:
1 marék friss spenót
1/2 marék sovány túró

A megpucolt, kisebb darabokra vágott céklát késes aprítóba tesszük  az összes többi hozzávalóval együtt és a masina segítségével összevágjuk. Megkóstoljuk és ha a fűszerezés is rendben, akkor kész is vagyunk. Jót tesz neki, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, de ha nem bírjuk ki, mint oly sokszor én is, akkor egyből fogyaszthatjuk spenóttal és túróval tálalva.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések