2016. szeptember 18., vasárnap

Fűszeres indiai karfiolkrém leves

Imádom az indiai konyhát, fűszeres, intenzív, élettel teli. Most leginkább az erőteljes fűszereknek örültem, vírusirtásnak tökéletes - én most lábadozom, a férjem most megy bele, így a túlélésre játszva ezt készítettem ebédre :)


Hozzávalók:

1 kisebb karfiol
2 szál újhagyma karikára vágva
1 db burgonya kis kockára vágva
1 kis pohár natúr joghurt
1 tk. egész római kömény
1/2 tk. koriandermag
1 tk. kurkuma 
2 centis gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 L alaplé
só, bors
5 dkg vaj

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, kevés olajjal meglocsoljuk és előmelegített 170 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Ennek köszönhetően karakteresebb lesz az íze.  Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a római köményt és a koriandert, majd mozsárban porrá zúzzuk.

A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne az újhagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a sült karfiolt és a burgonya kockákat, felöntjük alaplével, fűszerezzük és fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, joghurttal lágyítjuk, ha szükséges (túl sűrű), akkor vízzel hígítjuk. Sült karfiollal és újhagyma karikával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése