Csirkés quesadilla rántott hagyma karikával és steak burgonyával

 Nem egy diétás étel, viszont finom. Nagyon szeretjük az egyik gyors étteremben kapható quesadillát, ez a recept már majdnem a tuti :)




 Hozzávalók:

fél csirkemell szeletekre vágva
2 ek kukoricakeményítő
 só, bors
chili, füstölt paprika, római kömény
2 gerezd fokhagyma
majonéz
ketchup
4 kukorica tortilla
20 dkg reszelt sajt vegyesen

1 fej hagyma centis karikára vágva
1 tojás
kukoricaliszt
GM zsemlemorzsa

4-5 szem burgonya
olaj

A meghámozott egész burgonyás sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Leszűrjük és 4-6 geredre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk-borsozzuk, kevés pirospaprikával megszórjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.

A felszeletelt csirkemellet sózzuk-borsozzuk és alaposan elkeverjük a kukoricakeményítővel. Kevés olajon megsütjük a húst, majd falatnyi darabokra vágjuk.

A szószhoz összekeverjük a majonézt a ketchuppal, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zúzott a fokhagymát, a chilit, római köményt és pirospaprikát. Mivel ez mind ízlést kérdése, nem tudok pontos mértékegységeket adni. :)

A sajt(oka)t lereszeljük. A tortilla lapot száraz serpenyőben megmelegítjük, megszórjuk a reszelt sajttal, szépen megolvad. Az egyik oldalát megpakoljuk húskockákkal és meglocsoljuk néhány kanál szósszal és ráhajtjuk a tortilla másik oldalát. Ugyanígy járunk el a többi tortillával is.

A hagymakarikákat egyszer bepanírozzuk és olajban kisütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések