Sajttal és tejszínnel sütött csirkemell
Kedvelem az Ízek nyomában szakácskönyvet, többször merítettem már belőle ihletet, mint például ezt is. Könnyen előkészíthető, a munka nagyját elvégzi helyettünk a sütő, tökéletes!
Szerintem mindenkinek van a tarsolyában egy ilyen recept, ha esetleg mégse, akkor erősen javasolt.
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg csirkemell
3-4 ek liszt
5 tojás
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
vaj
só, bors
Egy tűzálló tálat kivajazunk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük majd lisztbe - felvert tojásba - resztelt sajtba forgatjuk és az előkészített jénaiba egymásra fektetjük.
A maradék felvert tojást sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük és összekeverjük a tejszínnel. Ezt a keveréket ráöntjük a csirkére és előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Amikor elkészült, kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése