Sajttorta

Azt gondolom, hogy ez pont az a sütemény, amiért az emberiség fele megőrül, a másik fele pedig értetlenül áll a sütis tányér fölött, hogy mi ez???? Régóta ki szerettem volna már próbálni, de valamiért csak most jött el az ideje. Őrült rajongóvá nem váltam, de tény, hogy nagyon finom. Pont olyan "desszert", ami nem túl édes, van benne egy kis pikantéria, és jól esik az ember lelkének, mert süti :)


Ezt a receptet a Gasztroangyal oldalán találtam és bátran ajánlom minden kétkedőnek, kedvelőnek. Én kiegészítettem egy fél vaníliarúd kikapart magjaival, hiszen mégis csak süteményt készítünk. :)

Hozzávalók
Az alaphoz
20 dkg darált keksz
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kakaópor
2 csapott evőkanál porcukor

A krémhez
½ kg semleges ízesítésű krémsajt
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 egész tojás+ 2 tojás sárgája
4 evőkanál keményítő
1 narancs reszelt héja
1 csepp levendula olaj

Elkészítés
A darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Egy tortaforma aljára egyenletesen nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe 2 órára. Ezalatt készítsük el a krémet.

Keverjük össze a hozzávalókat és ha kész öntsük rá a kekszes részre. Érdemes a tortaformát egy tepsibe tenni, amibe egy pohár vizet öntünk, mivel gőzös sütő kell a tortának.
180 fokon 50-60 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha már aranybarna a teteje.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések