Bögrés körtés pite

Tudjuk, hogy nem vagyok egy nagy cukrász, de próbálkozni imádok. Hamarabb nekiállok sütni valamit, mint hogy lemenjek az alig 100 méterre lévő cukrászdába. Tény, az kényelmesebb, de emez remélhetőleg finomabb :)
Közeleg az ősz, végre vannak finom körte, ami egy jó receptnek köszönhetően isteni pitetöltelékké válik. Régóta keresgéltem már körtés süti recepteket, és ma végre rátaláltam erre. A pitén kívül az is nagyon tetszett, hogy nem kell órákon keresztül a konyhában keverni-kavarni, mire a sütő belemelegszik, addigra a tészta is készen áll a sütésre - imádom! Én az alapreceptet kicsit kiegészítettem reszelt citrommal és vaníliás cukorral.

Hozzávalók:

A bögre 2,5 decis

5-6 dkg vaj vagy margarin
1 bögre liszt
3/4 bögre cukor
2 tk sütőpor
3/4 bögre tej
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
2-3 db közepes körte felkockázva

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A körtéket meghámozzuk és kis kockára vágjuk. 
A pite formába tesszük a vajdarabkákat és betesszük a sütőbe, hogy megolvadjon. A cukrot összekeverjük a liszttel és a sütőporral, belereszeljük a citrom héját, illetve beletesszük a vaníliás cukrot és a kikapart vanília magocskákat. A tejet lassan adagolva öntjük hozzá és csomómentesre keverjük.
Az elolvadt vajon elrendezzük a körte kockákat és ráöntjük a tésztát. Visszatesszük a sütőbe és 45 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések