Rakott csirkemell

Mi sülhet ki csirkemell - bacon - sajt - besamelmártás négyeséből? Anyukám szavaival élve egy "szottyos" csirke :) Tény, hogy ez az étel nem száraz, sőt úszik a finoman fűszeres mártásban. A csirkének külön jót tesz a bacon és a füstölt sajt. Tudjuk jól, hogy nem tudok és nem is akarok 2 személyre főzni, így ezt az adagot 2-3 étkezéssel fogjuk csak elpusztítani. Hacsak nem segít be valaki ;)


Hozzávalók: 6 adag

2 csirkemell filé vékony szeletekre vágva
10 dkg bacon
reszelt trappista és karaván sajt
2 marék bazsalikomlevél apróra vágva
7 dl tej
3 ek vaj
3 ek liszt
só, bors, pirospaprika

A csirkemell szeleteket sózzuk - borsozzuk és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben és húsokat elősütjük, majd félretesszük.

A tejet felforraljuk. A vajat egy másik edényben megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet majd felengedjük a forró tejjel és addig főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk - borsozzuk és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot.

Kivajazunk egy tepsit és kezdődhet a rétegzés: 1 sor csirkemell - néhány szelet bacon - reszelt sajtok - néhány merőkanál bazsalikomos besamel. Majd újra csirkemell - sajtok - maradék besamel és a bacont tesszük a tetejére, hogy szépen megpiruljon.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!




Megjegyzések