Kókuszhabos csiga

Igazi vasárnapi kényeztetés! Nem vagyok egy nagy sütőbajnok, de ez az a süti, amit imádok. És bár az én "csigáim" korántsem tökéletes csigaformák, az ízük.... édes, már-már túl édes, kókuszos, belül kissé ragacsos... nem számít, hogy nem igazi csigák... az íz a lényeg, a többi "csak" körítés!




Hozzávalók:
Tésztához:

45 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 tasak élesztő
4 ek tej
2 ek tejföl
csipet só

Krémhez:

4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 zacskó kókuszreszelék
1/2 rúd vanília

Egy tálban összemorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, az élesztőt, a tejet és a tejfölt és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez, vízgőz felett a porcukrot, a kikapart vaníliával és a tojásfehérjével kemény habbá verjük  - ez jó kis izommunka. Majd a tűzről levéve belekeverjük a kókuszreszeléket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát 3 részre osztjuk, egyesével vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a kókuszhab harmadával. Szorosan feltekerjük és 1,5 centis csigákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az előmelegített sütőben kb 12 percig sütjük. Sütés közben a kókuszhab szépen megemelkedik, de miután kivesszük a tepsiből és hűlni kezd, úgy esik össze a hab. 
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések