Csőben sült zöldségek
5-6 db sárgarépa felkarikázva
3 db krumpli kockára vágva
fél marék kolozsvári szalonna kocka
fél fej hagyma félfőre vágva
5 gerezd fokhagyma felszeletelve
3 dl tejszín
3 tojás
sajt
só, bors, zsálya, rozmaring,vaj
A sárgarépát és a krumplit sós vízben félpuhára főzzük. Ezalatt a szalonnát és a hagymaféléket lepirítjuk, majd fűszerezzük. Az egész tojásokat kissé felverjük, belekeverjük a tejszín és sózzuk / borsozzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a főtt zöldségeket, hozzáadjuk a szalonnás hagymás keveréket, ráöntjük a tejszínes tojás egyveleget, összekeverjük és végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Kínálhatjuk magában is salátával vagy sült hús mellé köretnek.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése