Good Food: édes szezámos-chilis csirke
Édes szezámos chilis csirke - mivel kínai bordáskelt nem kaptam, kínai kellel helyettesítettem azt.
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma félkarikára vágva
3-4gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
5 centis gyömbér vékonyan felszeletelve
1,5 csirkemell kockára vágva
30 dkg kel nagyobb darabokra vágva
2 ek. szezámmag
2 tk. kukoricaliszt
1 ek. szójaszósz
2-3 ek. édes chili szósz
1 ek. citromlé
Kevés olajon arany barnára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot, a csirkét és a kelt. Erős lángon addig pirítjuk, amíg átsül. A kukoricalisztet összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal és a citromlével, majd a serpenyőbe öntjük, 1-2 percig pirítjuk még és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése